Vše o celiakii a bezlepkových potravinách

Krkovička v jogurtu

Vařit se dá chutně i bezlepkově. Veškerá masa, která se dají konzumovat, jsou bezlepková. Takže i velmi chutná krkovička, která patří hned po hovězí pravé svíčkové k nejchutnějším. Je to dáno hlavně tím, že v tuku, který se nachází na mase, jsou zachovány veškeré chuťové látky. Proto se nesnažte odkrajovat tučné části od masa, ale naopak si vychutnejte jejich jedinečnou chuť!

Suroviny: 

4 silnější plátky krkovičky, 4 polévkové lžíce bílého jogurtu, 2 stroužky česneku (prolisovaného), Pepř a sůl dle chuti, Koření: Krkovička s česnekem (Vitana).

Tip: Kdo má rád, může přidat i špetku drcené kurkumy

Postup:

Krkovičku omyjeme, dáme do misky a přidáme veškeré další suroviny. Rukou se snažíme ingredience vmasírovat do masa. Jakmile budeme mít hotovo, dáme si rozpálit pánev a na té maso zprudka zatáhneme. Postačí vám jen 3 – 5 minut a pak ho i s pánví vložíme do rozehřáté trouby na 200 stupňů.

Podle toho, co má kdo rád, může si dát za přílohu. Ideální k tomu jsou brambory vařené.

Mohlo by Vás zajímat:


Tento záznam byl zaslán Bezlepkové recepty a označen , , , , . Záložka je zde.

Komentáře jsou uzavřeny.