Vše o celiakii a bezlepkových potravinách

Bezlepkový medovník

Jednou z mála věcí, které celiak opravdu může, je med. A med se nehodí jen do čaje, ale hlavně je z něj vynikající medovník! Ruce protáhnout, suroviny připravit a jdeme na to!

Suroviny na těsto:

1 velká polévková lžíce medu, 1 velmi malá kávová lžíce kypřícího prášku do pečiva (silný celiak tuto surovinu vynechá), 10 dkg moučkového cukru, 3 dkg klasického másla (nechte změknout v teple – nerozehřívejte), 1 vajíčko, 4.5 dkg hladké mouky z kukuřice, 1.8 dkg Jizerky.

Suroviny na krémovou náplň: 

1 velká lžíce medu, Půl plechovky kondenzovaného mléka, 1 velké vejce, 3 dkg změklého másla, Čtvrt hrnku posekaných ořechů (vlašské, lískové).

Postup:

Ze všech surovin na těsto si těsto vytvarujeme. To pak rozdělíme na pět stejných dílů a z těchto dílů vytvarujeme pláty, které dáme upéct do trouby na pečícím papíře na 180 stupňů. Jeden plát se peče 10 – 15 minut. Poté necháme vychladnout, nepracujte s horkými pláty.

Dále si ze surovin uděláme krém. Čtyři pláty si tímto krémem potřeme a pátý plát rozdrobíme. pláty s krémem pak navrstvíme na sebe. Poslední horní vrstvu medovníku opět potřeme krémem,  posypeme ho rozdrobeným plátem, ořechy a přelijeme čokoládou.

Medovník necháme vychladnout v lednici a pořádně zatuhnout, aby se všechny vrstvy pořádně spojily.

Mohlo by Vás zajímat:


Tento záznam byl zaslán Bezlepkové recepty a označen , , , , . Záložka je zde.

Similar posts

Komentáře jsou uzavřeny.