Vše o celiakii a bezlepkových potravinách

Bezlepkové pletýnky

K tomuto receptu nebudete potřebovat žádnou domácí pekárnu. Pletýnky se pečou v troubě.

Suroviny: 

30 g suchého droždí, 1 kávovou lžičku soli, 1 kávovou lžičku cukru, 4 polévkové lžíce slunečnicového oleje, 4 dl polotučného mléka a půl kila mouky Schär Mix B

Postup:

Všechny suroviny si vložte do pekárny a zapněte si program na vyhnětení těsta. Pokud pekárnu nemáte, udělejte si těsto ručně.

Cílem je vyválet těsto, které bude vláčné a nebude se lepit. Takto uhnětené těsto nechte odpočívat alespoň hodinu, aby se všechny suroviny dobře propojily. Přikryjte na tuto dobu utěrkou.

Poté, co těsto vykyne, ho znovu uválejte a zválené těsto si rozkrojte na 12 stejných dílů. Z každého dílu si pak našoulejte válečky, které spleťte do tvaru pletýnky. Jakmile budete mít na vále 12 pletýnek, přesuňte je na plech, na který dáte pečící papír a ještě nechte kynout alespoň 45 minut.

Vykynuté pletýnky posypte solí, mákem (čím chcete) a vložte do vyhřáté trouby na 170 stupňů dozlatova. Pletýnky se pečou cca 25 minut. Pro lepší efekt je můžete potřít vajíčkem.

Stejně tak si můžete udělat jakýkoliv druh pečiva – rohlíky, pirohy, loupáky a jiné.

Mohlo by Vás zajímat:


Tento záznam byl zaslán Bezlepkové recepty a označen , , , , . Záložka je zde.

Similar posts

Komentáře jsou uzavřeny.